ANKARA / KEÇİÖREN - İbrahim Akoğlu İlkokulu

Kas

Cumhuriyetin 100.yilinda Her sinif 100 fidan dikiyor sosyal sorumluluk projesi kapsaminda 4/F sinifi da fidanlarini dikti.

ANKARA'NIN BAŞKENT OLMASI

27 Aralık 1919'da Temsil Heyeti'nin Ankara'ya gelmesi ile, bu şehir Millî Mücadele'nin karargâhı olmuştu. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Ankara'da açılmasıyla yeni Türk devletinin temelleri atıldı. Kurtuluş Savaşı buradan yönetildi. Böylece Ankara, fiilen başkent durumuna geldi.

Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasından sonra. İtilâf Devletleri'nin askerleri İstanbul'dan çekildiler. İstanbul'un işgalden kurtulması ile yeni devletin başkentinin neresi olacağı tartışılmaya başlandı. Bazı kişiler İstanbul'un başkent yapılmasını istiyorlardı. Ancak meclisin Ankara'da açılması, buraya fiilen hükümet merkezi olma niteliği kazandırmıştı. Ayrıca Ankara, Türkiye'nin merkezinde, askerî ve coğrafî özellikleriyle başkent olabilecek konumdaydı.

İsmet Paşa (İnönü), bir kanun teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu. "Türkiye Devleti'nin başkenti Ankara'dır." şeklindeki bir maddelik kanun teklifi kabul edildi (13 Ekim 1923). Kanunun yürürlüğe girmesiyle Ankara yeni Türk devletinin başkenti oldu.

Eyl

lköğretim haftası ne zaman kutlanır?

Türkiye'de, ilköğretim haftası her yıl Eylül ayının üçüncü haftası kutlanmaktadır.

İlköğretim haftası neden kutlanır?

İlköğretim haftası, öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim yılına heyecanla başlamasını teşvik etmek ve eğitimin önemini vurgulamak için kutlanmaktadır.

İlköğretim haftası kutlama etkinlikleri nelerdir?

İlköğretim haftası kutlama etkinlikleri arasında okul etkinlikleri, paneller, sergiler, yarışmalar, konferanslar ve ödül törenleri yer almaktadır.

İlköğretim haftası öğrenciler üzerinde nasıl bir etkiye sahiptir?

İlköğretim haftası, öğrencilerin yeni eğitim yılına hazırlıklı olarak girmelerini, özgüvenlerini arttırmalarını ve eğitim yolculuklarına motivasyon kazandırmalarını sağlar.

İlköğretim haftası öğretmenler üzerinde nasıl bir etkiye sahiptir?

İlköğretim haftası, öğretmenlerin öğrencilerini tanımalarına, öğrencilere daha iyi bir eğitim sağlamalarına yardımcı olmalarına ve yeni eğitim yılına hazırlanmalarına yardımcı olur.

Eyl

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında milletimizin birlik, beraberlik duygusuyla; inanç ve azmiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 101. yıldönümünü kutladığımız bugün, büyük bir gurur, coşku ve mutluluk içindeyiz.

Türk milletinin vatan sevgisinin, yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olarak ortaya çıkan bu zaferle sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmadı; millet iradesine ve egemenliğine dayanan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temeller üzerinde kurulması süreci de başladı.